De Werkhoven

Geheel nieuwe website 

De Opdracht

Annet Werkhoven was toe aan een nieuwe frisse full responsive website. Belangrijk daarin was het les aanbod voor de basisscholen in de regio Heuvelrug. Met zo'n 20 verschillende lessen een hele klus. En voor de docenten van belang een makkelijke manier van aanmelden voor een geschiedenisles op locatie. Wij hebben het design/bouw en realisatie kunnen verzorgen. Een mooie klus. 

Over de Werkhoven

Er is grote belangstelling voor de geschiedenis van de eigen omgeving.Menig geschiedeniscanon is al van de persen gerold, veel boeken en films zijn gewijd aan microhistoriën. Daarnaast zijn er ook  talrijke artikelen in kranten en tijdschriften over de lokale geschiedenis.Een doel van De Werkhoven is om vanuit micro niveau (eigen omgeving) naar meso (regio) en macro niveau (de geschiedenis van Nederland enz.) te werken.
Voor kinderen, maar ook voor volwassenen, blijkt de interesse voor de geschiedenis van de eigen omgeving dus al heel groot te zijn. Daarom is het zo logisch om die interesse te voeden met interessante lokale onderwerpen. Vanuit dat perspectief is het ook veel leuker om naar de grotere verbanden in de geschiedenis te kijken. Het maakt die grote geschiedenis interessanter en begrijpelijker.

Terug naar overzicht

Uitgever van

De Hoop&Koning is initiatiefnemer,  uitgever en maker van de Arte-e-Cultura kunst- en cultuurkrant
Midden Nederland

Leerbedrijf

Wij zijn al geruime tijd  een erkend leerbedrijf met meerdere erkenningen

Partner van

Wij zijn trotse partner van Campus Landgoed Zonheuvel. Een samenwerkingsverband van uiteenlopende organisaties gevestigd op of nauw betrokken bij Landgoed Zonheuvel en Stichting SBI.