Live concerten van onbekende bandjes

Bert Koning

Creatief type, die Bert. Dat had je natuurlijk allang gezien, want hij draagt wel eens rode schoenen. En hij heeft zo’n sikje (maar soms ook een baard). Net als Wim trouwens, maar dat terzijde. Over Wim gesproken: die noemt Bert de ideeënman. “Het blijft trouwens niet bij ideeën. Bert begint graag aan dingen, maar hij maakt ze ook af. Hij is een echte doorpakker, en snel bovendien.”

Bij Bert draait grafische vormgeving vooral om vlakverdelingen. Hij is scherp op de uitlijning van objecten en teksten. En als je hem blij wilt maken, dan moet je hem met mooie lettertypes laten spelen. Wist je trouwens dat Bert ook 3D kan ontwerpen? En prototypen die 3D geprint kunnen worden? “Afwisseling, uitdaging en plezier zijn voor mij onmisbaar”, zegt Bert.

Af en toe ontdekt Bert een lekkere krent in zijn pap. “Een mooi gebonden boek bijvoorbeeld, op speciaal papier gedrukt, met harde kaft en speciale bewerkingen zoals een preeg, aparte stansvorm, foliedruk. Of bijvoorbeeld het ontwikkelen van een mascotte in 3D, voor een prijzenwebsite.” Ja, daar wordt Bert blij van.

Bert is een creatieveling, maar zeker geen eenling: “Ik werk graag met een mooi team aan dezelfde passie. Vooral als we samen kunnen werken aan een uitdagende opdracht, en daarmee een geslaagd resultaat behalen. Dat voelt echt goed.” Bert is inderdaad wel een ‘mensenmens’. Want hij is dol op zijn drie dochters en zijn vrouw, op een goed gesprek met een interessant persoon. En hij houdt van een potje golf met familie - gevolgd door een heerlijk biertje of een goede single malt whisky.

Waar Bert nog meer van houdt? Van stedentrips, cultuur snuiven in andere omgevingen, kunst kijken (en zelf creatief zijn met verf en hout). Verder gaat hij graag naar concerten in kleine zalen. “Ik luister naar allerlei muziek, van heavy tot jazz en van elektronisch tot folk, maar dan het liefst van onbekende bandjes.”

Bert wordt trouwens ook intens gelukkig van simpele genoegens. Van een zonnige dag bijvoorbeeld, van het voorjaar, en van met blote voeten in de tuin lopen. Typisch Bert. Die heeft oog voor alles wat het leven mooi maakt.

Uitgever van

De Hoop&Koning is initiatiefnemer,  uitgever en maker van de Arte-e-Cultura kunst- en cultuurkrant
Midden Nederland

Leerbedrijf

Wij zijn al geruime tijd  een erkend leerbedrijf met meerdere erkenningen

Partner van

Wij zijn trotse partner van Campus Landgoed Zonheuvel. Een samenwerkingsverband van uiteenlopende organisaties gevestigd op of nauw betrokken bij Landgoed Zonheuvel en Stichting SBI.