Wij gaan voor groener communiceren

Sterke focus op duurzaamheid

De Hoop & Koning  staat naast creativiteit ook voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De mate van impact op klimaat en samenleving is belangrijk voor ons om als grafimediaburo concurrerend te blijven. Samen met onze mediapartners werken wij aan de transformatie naar een duurzaam bureau.

Trees 4 all

Veel bedrijven kiezen er voor om geheel digitaal te communiceren naar hun doelgroepen omdat dit minder milieubelastend zou zijn. Maar dat impliceert niet dat dit dan automatisch duurzamer zou zijn dan print. Alle datadragers en draaiende servers gebruiken namelijk dag en nacht véél stroom.

FSC gecertificeerd papier

Zo drukken wij al jaren op FSC gecertificeerd papier. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationaal keurmerk voor papier, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het stelt strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer.

Alternatief duurzaam papier

Er is recent een goed en nog beter duurzaam alternatief voor papier, namelijk drukwerk gedrukt op agrarisch restmateriaal waardoor er helemaal geen bomen meer hoeven te worden omgezaagd. 
De natuur kent geen afval, dat is de inspiratie voor ons: Afval is nuttig in een nieuwe toepassing. In dit geval als grondstof voor kwalitatief hoogwaardig, duurzaam papier en karton. Onze papierpartner PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. Dit papier voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

Bekijken

Wat doen wij zelf aan verduurzaming?

We  drukken steeds meer digitaal in kleine aantallen waarmee onnodig weggooien van drukwerk wordt voorkomen.
Verder drukken al onze drukpartners met chemie loze drukplaten en met drukinkten op basis van plantaardige oliën.
Ons partnership met Campus Landgoed Zonheuvel heeft onze duurzame visie versterkt. De marktvraag van onze klantrelaties dragen daar ook aan bij.  www.campuslandgoedzonheuvel.nl

Landgoed Zonheuvel

 • Ons bureau is gevestigd op het fraaie en ‘plasticvrije’  Campus Landgoed Zonheuvel in de bossen van Doorn;
   
 • Ca. 85% van onze klantrelaties zijn gevestigd in de directe regio waardoor minder CO2 uitstoot vanwege de korte reisafstand bij klantbezoeken;
   
 •  Wij adviseren onze relaties, drukwerk op landbouwafval en of op FSC gecertificeerd papier te drukken;
   
 • Wij geven een boom cadeau bij drukopdrachten van meer dan € 500,- die bijdragen aan een beter klimaat voor mens én dier.
  Dit doen we i.s.m. Trees To Be, https://treestobe.nl/
 • deHoop&Koning neemt actief deel aan het lokale Duurzaamheidsfestival Heuvelrug en zijn klimaatpartner van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; 

En verder

 • Wij volgen nauwlettend onze campuspartners SDG House Utrechtse Heuvelrug waarvoor wij de 17-SDG borden op Campus Landgoed Zonheuvel ontwikkeld hebben.
   
   Toekomstplannen duurzaamheid
 • Genoemde activiteiten ten aanzien van duurzaamheid uitbreiden en intensiveren;
   
 •  Actiever communiceren over duurzaamheid in onze eigen uitingen en gesprekken met onze klant- en partnerrelaties;
   
 •  Actief betrokken blijven de reeds aangesloten lokale klimaatpartners;
   
 • Collega ondernemers stimuleren ook lid te worden.

Boodschap/tip!

Ga met ons in gesprek en laten we samen onderzoeken wat wij voor jou en of jouw organisatie kunnen betekenen bij het ontwikkelen van Duurzame communicatiemiddelen. Dit is niet alleen goed voor ons klimaat maar ook voor een positief imago van jouw organisatie. 
 
Leuke bijkomstigheid voor je bezoek is dat wij werken vanuit het fraaie Maarten Maartenshuis midden in het bos op Campus Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Bel ons voor een afspraak

Uitgever van

De Hoop&Koning is initiatiefnemer,  uitgever en maker van de Arte-e-Cultura kunst- en cultuurkrant
Midden Nederland

Leerbedrijf

Wij zijn al geruime tijd  een erkend leerbedrijf met meerdere erkenningen

Partner van

Wij zijn trotse partner van Campus Landgoed Zonheuvel. Een samenwerkingsverband van uiteenlopende organisaties gevestigd op of nauw betrokken bij Landgoed Zonheuvel en Stichting SBI.